Sok félreértés jelenik meg az onlinekasszákról!

Az egyik legnagyobb hazai pénztárgép-forgalmazó, a Laurel Cégcsoport sajtóközleményt adott ki, mely szerint számtalan félreérthető információ lát napvilágot a pénztárgépek online átállása körül. A társaság szerint a legtöbb probléma abból adódik, hogy sokan összekeverik a pénztárgép, illetve az onlinekassza-rendszer fogalmát. A vita tovább élesedett, amikor a nemzeti dohányboltok körül megjelentek hiteltelen reklámüzenetekkel próbálkozó, ügyeskedő vállalkozók.

A félreértés abból adódik, hogy több forgalmazó úgy kommunikál, mintha már lenne komplett, engedélyezett, AEE egységgel összeszerelt pénztárgépe – mutat rá a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője. Szabó Ervin hangsúlyozza, a Magyar Kereskedelmi Engedélyügyi Hivatal még nem adott ki jóváhagyást AEE-egységgel rendelkező készülékre. A hatóság jelenleg öt kérelmet vizsgál, de még egyik sem kapta meg a zöld jelzést.

Szabó Ervin reményét fejezte ki, hogy hamarosan megkaphatják az engedélyt az AEE-vel rendelkező pénztárgépeikre. Addig is az idő szorításában lévő trafikosoknak azt ajánlják, nyugodtan választhatnak a jelenleg is engedéllyel rendelkező kasszáik közül, mert azokat felkészítették az AEE-egység fogadására.

A vezető hangsúlyozza, a Laurel esetében ha valamely dohánybolt vezetője a cég december 31-ig működtethető kasszái közül választ, biztos lehet benne, hogy lesz hozzá AEE-egység, nem kell lecserélnie a gépét az év végén. A Laurel kasszái és szoftverei már úgy készülnek, hogy az AEE egység utólag könnyen beépíthető, vagy csatlakoztatható legyen. A pluszköltség csak annyi lesz, amennyi az Adóügyi Ellenőrző Egység és a szerelés díja.

Látszólag bonyolítja a trafikosok helyzetét, hogy az NDN Zrt. felé szükséges adattovábbítás kritériumait a szervezet még nem tette közzé. A Laurel erre a feladatra is előkészítette pénztárgéprendszereit, így a vállalat kasszái ebből a szempontból is megnyugtató megoldást jelentenek – szögezi le az ügyvezető.

A vállalat vezetője azt javasolja, a trafikosok és üzlettulajdonosok csak megbízható, több éve a piacon lévő forgalmazótól vásároljanak, ne dőljenek be az elsőre kedvezőnek tűnő ajánlatoknak, marketingkonstrukcióknak, minden esetben alaposan tájékozódjanak az ajánlkozó társaság múltjáról, beadott AEE-egységgel rendelkező kasszakérelméről, szakembergárdájának nagyságáról, szervizkapacitásáról.

Forrás: onlinekassza.hu

Szoftveres szállítónk:

Mindenkit várunk szeretettel Kecskeméten és Kalocsán lévő porzsákboltban.

Kecskeméti porzsákbolt: 6000 Kecskemét, Győzelem utca 1.

Kalocsai porzsákbolt: 6300 Kalocsa, Patiji út 40.

Raktárról, gyorsan, kedvező áron! Akár díjtalan házhoz szállítással!

https://porzsakneked.com/

 

2024.03.28. A katalógusban és weboldalon található képek tájékoztató jellegűek, apró eltérés a tényleges terméken előfordulhat. A tévedés, árváltoztatás és elírás jogát előzetes tájékoztatás nélkül fenntartjuk!