Sokan próbálnak meg halászni a trafikosban

Nagyítóval kell keresni a megbízható pénztárgépszállítókat

Felmérte a trafikrendszereket kínáló pénztárgépes piac szereplőit a több mint ezer regisztrált partnerrel rendelkező Dohánybolt Ellátó Kft., amelynek során számos anomáliát találtak. A professzionális szolgáltatókon kívül megjelentek frissen bejegyzett, megbízhatatlan cégek, olcsó, de amatőr megoldásokat kínáló, szervizháttérrel sem rendelkező vállalkozások, amelyek igyekeznek kihasználni az idő szorításában lévő trafikosok óvatlanságát. A cég meghívásos pályázaton is értékelte a kínálatot, amelynek alapján végül egyedül a székesfehérvári Laurel Cégcsoport megoldására kötött szerződést, így ezentúl ezt ajánlja a trafikot üzemeltetőknek.

Érdemes nagyon megfontolnia az új trafiktulajdonosoknak, kivel kötnek szerződést az online pénztárgéprendszer szállítására, felügyeletére – vonja le a tanulságot a Dohánybolt Ellátó Kft. friss felmérése. A szakemberek szerint a piacon megjelentek olyan szereplők, akik feltűnően alacsony árakkal próbálnak ügyfeleket szerezni, de nincs olyan szakmai hátterük, tapasztalatuk, amely garantálná, hogy biztonságos üzemeltetést várhatnak tőlük a kereskedők. Ráadásul egyes ajánlatokban furcsa árukapcsolások, „apró betűs részek” is vannak.

Takács Sándor, a cég stratégiai igazgatója elmondta, meglehetősen sok olyan ajánlattal találkoznak, amelyek szakmailag nem megalapozottak. Akadtak olyanok, akik feltűnően olcsón kínálják a rendszerüket, de ha utánanéz valaki, kiderül, hogy a meglévő kapacitásukkal képtelenek lennének nagyobb volumenben gyártatni, a rendszerfelügyeletet, az állandó műszaki kiszolgálást, szervizt nyújtani. Márpedig egy néhány hónapja alakult cégnek sem az emberi erőforrása, sem a műszaki háttere, sem a tapasztalata nem elég ahhoz, hogy egy ilyen volumenű megbízást elvállaljon.

Az is elgondolkodtató, hogyan ajánlhat valaki a jövő trafikosainak egyszerű laptopot, asztali pc-t, illetve erre írt szoftvert. A Dohánybolt Ellátó Kft. szerint a trafikok számára kizárólag erre épített professzionális kereskedelmi eszközök alkalmasak, amelyek valóban bírják a napi használat igénybevételét. A kiírt pályázatukon is az ár/érték arány volt az elsődleges szempont, nem pedig az olcsóság. A vezető elmondta, a NAV-hoz bekötött pénztárgépet szállítani képes forgalmazók közül a megítélésük szerint a magyar Laurel Számítástechnikai Kft. ajánlata volt a jövő trafikosai számára a leginkább megfelelő, így velük írták alá a beszállítói megállapodást.

Takács Sándor felhívta a figyelmet, hogy minden dohánybolt vizsgálja meg az ajánlatot tevő társaság múltját, referenciáit, kapacitását, ne ugorjanak be a legolcsóbb ajánlatnak. A legtöbb trafik esetében súlyos problémát okozna, ha a beszállító késedelme miatt nem nyílhatna meg a Nemzeti Dohánybolt a vállalt határidőre, vagy a megvásárolt rendszer nem működne stabilan.

forrás: onlinekassza.hu

Szoftveres szállítónk:

Mindenkit várunk szeretettel Kecskeméten és Kalocsán lévő porzsákboltban.

Kecskeméti porzsákbolt: 6000 Kecskemét, Győzelem utca 1.

Kalocsai porzsákbolt: 6300 Kalocsa, Patiji út 40.

Raktárról, gyorsan, kedvező áron! Akár díjtalan házhoz szállítással!

https://porzsakneked.com/

 

2024.03.28. A katalógusban és weboldalon található képek tájékoztató jellegűek, apró eltérés a tényleges terméken előfordulhat. A tévedés, árváltoztatás és elírás jogát előzetes tájékoztatás nélkül fenntartjuk!